Popis
„Maggiri“ domácí dílna tradičních těstovin, věrná tradici, vznikla, aby Vám nabídla čisté a kvalitní těstoviny, bez konzervantů a barviv, hnětené z čerstvých vajec, kozího a ovčího mléka od místních výrobců.
„Maggiri“ byl název starých krétských těstovin, které se vařily velmi specifickým způsobem: Půlka se vařila, druhá půlka se smažila a pak se dohromady rozmíchala ve vývaru z první půlky. Podávala se jako hustá polévka se spoustou sýra navrchu.
Cílem jsou výrobky s vysokou výživovou hodnotou, a proto se naše těstoviny suší mnoho hodin při nízké teplotě, a tím se jejich výživové hodnoty nemohou změnit.
Snaha předat novým generacím tradiční těstoviny Kréty a těm starším probudit chuťové vzpomínky.
Vedle tradičních chutí, jako jsou nudle, celozrnné nudle, vrtulky, orzo, chylopitaki, frumenty, těstoviny fusilli a xinochodros, jsme se dopracovali ke specializovanějším chutím, jako jsou nudle s inkoustem ze sépie, nudle s moukou ze svatojánského chleba, fusilli těstoviny s kurkumou, fusilli s bazalkou a česnekem, fusilli s pšenicí dikkoko, fusilli s bazalkou a česnekem, fusilli se zeleninou, fusilli s ricottou, zeleninové orzo, celozrnné orzo a tradiční otočky s krétskými bylinkami.
|