Kotsifali - červené bio suché víno

Kód: 914
Neohodnoceno
399 Kč 329,75 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks)
ZRÁNÍ

6 měsíců ve francouzských sudech

VINIFIKACE

Červené suché víno BIO zrající v sudech

OBSAH

Kotsifali 100 %

ALKOHOL

14

TEPLOTA PODÁVÁNÍ

17

KULINÁŘ

Vychutnejte si ho s červeným masem a zralými sýry.

OCENĚNÍ

2011 Stříbrná medaile, Mezinárodní cena za bio víno, Mnichov 2013

 

2011 Commanded, Decanter World Wine Award, 2013

 

2012 Bronzová medaile, Decanter World Wine Award, Londýn 2016

 

2014 Zlatá medaile, Mezinárodní cena za bio víno, Mnichov 2017

 

2015 Zlatá medaile, Mezinárodní cena za ekologická vína, Mnichov 2018

 

2016: Zlatá medaile, Mezinárodní cena za ekologická vína, Mnichov, Německo 2019

 

2018: Stříbrná medaile. Mezinárodní cena za ekologická vína, Mnichov, Německo 2022

VLASTNOSTI

Živá červená barva a aroma červeného ovoce, které harmonicky ladí se zráním v dubových sudech. Jemné a bohaté na patře, s „kulatými taniny“ a bohatým aromatickým závěrem. Zvláště kvalitní! Správně strukturované, aromatické s velmi dobrou kyselostí a velmi aromatickým spektrem. Víno, které osloví milovníky vína se znalostmi a estetickým cítěním!

Vinařství: Zacharioudakis, Plouti, jižní Kréta (Messara

Detailní informace

Garance doručení
nepoškozeného zboží
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Ke každé objednávce
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Detailní popis produktu

Kostifali je referenční červená odrůda proslulých vinic na Krétě, která definuje styl suchých červených vín pocházejících z jedné z nejvýznamnějších vinařských oblastí Egejského moře. Vzhledem k tomu, že červené hrozny jsou na ostrově mnohem důležitější než bílé, lze Kotsifali považovat za skutečnou duši Kréty.

Kostifali samo o sobě produkuje víno, které lze popsat jako „typicky středomořské“: má slabou barvu, intenzivní aroma, relativně vysoký obsah alkoholu, jemné taniny a kyselost. Z těchto důvodů se většina Kotsifali mísí s četnými odrůdami červených hroznů, ať už krétskými – zejména Mandilaria – nebo mezinárodními. Není však pouze „doplňkovým partnerem pro míchání“, ale dodává mu kulatost a taninovou eleganci, zatímco aromatický projev je plný sladkých květin, sušeného černého ovoce a komplexních koření.

Kotsifali produkuje plná, bohatá vína pro milovníky červených vín bez ostrých hran. Směsi Kotsifali se velmi dobře hodí k jídlu, zejména k bohatým masovým pokrmům, dušeným pokrmům, uzeninám a vydatným pečeným masům. Většina vín je připravena k okamžité konzumaci, ale extrahovanější odrůdy, které obvykle zrají několik měsíců v dubových sudech, mohou zrát 5 až 8 let a vyvinout jemnou strukturu a složitou paletu chutí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola