Kotsifali - červené bio suché víno
Kód: 914


Detailní popis produktu
Kostifali je referenční červená odrůda proslulých vinic na Krétě, která definuje styl suchých červených vín pocházejících z jedné z nejvýznamnějších vinařských oblastí Egejského moře. Vzhledem k tomu, že červené hrozny jsou na ostrově mnohem důležitější než bílé, lze Kotsifali považovat za skutečnou duši Kréty.
Kostifali samo o sobě produkuje víno, které lze popsat jako „typicky středomořské“: má slabou barvu, intenzivní aroma, relativně vysoký obsah alkoholu, jemné taniny a kyselost. Z těchto důvodů se většina Kotsifali mísí s četnými odrůdami červených hroznů, ať už krétskými – zejména Mandilaria – nebo mezinárodními. Není však pouze „doplňkovým partnerem pro míchání“, ale dodává mu kulatost a taninovou eleganci, zatímco aromatický projev je plný sladkých květin, sušeného černého ovoce a komplexních koření.
Kotsifali produkuje plná, bohatá vína pro milovníky červených vín bez ostrých hran. Směsi Kotsifali se velmi dobře hodí k jídlu, zejména k bohatým masovým pokrmům, dušeným pokrmům, uzeninám a vydatným pečeným masům. Většina vín je připravena k okamžité konzumaci, ale extrahovanější odrůdy, které obvykle zrají několik měsíců v dubových sudech, mohou zrát 5 až 8 let a vyvinout jemnou strukturu a složitou paletu chutí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.