349 Kč
288,43 Kč
bez DPH
ZRÁNÍ
5 měsíců ve francouzských a amerických dubových sudech.
VINIFIKACE
Červené suché víno BIO zrající v sudech.
SLOŽENÍ
Cabernet Sauvignon 60 %, Kotsifali 40 %.
ALKOHOL
14,5
TEPLOTA PODÁVÁNÍ
17 °C – 18 °C
KULINÁŘ
Vychutnejte si ho s bílým masem a zralými sýry.
OCENĚNÍ
2008 Commanded, Decanter World Wine Award 2011
2008 Stříbrná medaile, Greek Wine Award, Mnichov 2011
2010 Stříbrná medaile, Mezinárodní cena za bio víno, Mnichov 2012
2012 Zlatá medaile, Mezinárodní cena za bio víno, Mnichov 2015
2012 Zlatá medaile, BERLINER, Berlín 2016
2014 Zlatá medaile, Mezinárodní cena za ekologická vína, Mnichov 2017
2016 Zlatá medaile, Mezinárodní cena za ekologická vína, Mnichov 2019
2018 Zlatá medaile, Mezinárodní cena za ekologická vína, Mnichov 2022
EKOLOGICKÉ VLASTNOSTI
Toto červené víno zrálo na základě směsi, která kombinuje kořeněnou svěžest odrůdy KOTSIFALI a přísnou sílu Cabernetu. Je známé svou živou barvou a vůní zralého ovoce a bylin, které kontrastují s jemnou vanilkou z dubového sudu. Má jemnou a šťavnatou chuť s „kulatými taniny“ a bohatým, aromatickým závěrem.
Vinařství: Zacharioudakis, Plouti, jižní Kréta (Messara